Secrid

De beste cardprotector ooit

Industrieel ontwerp en mode komen samen in onze pocket-sized essentials. Gemaakt in Nederland met de grootste zorg voor kwaliteit, mensen en het milieu. Een betere wereld begint in je broekzak.

Hoe het allemaal begon

De Cardprotector is gelanceerd in 2009, maar de Secrid-reis begon meer dan een decennium eerder. In de jaren 90 hadden ze hun eigen ontwerpbureau genaamd Spirid. Ze merkten destijds dat de inhoud van onze broekzakken veranderde toen de eerste elektronische betaalsystemen in Nederland werden geïntroduceerd. In 1997, toen contant geld plaats maakte voor betaalkaarten, maakten ze hun eerste wallet: de Secrid Bodycard.

De eerste versie van de Cardprotector heeft in 2010 de Red Dot Design Award gewonnen. In dit jaar introduceerden wij ook onze lijn van leren wallets. Twee jaar later wonnen ze met hun Miniwallet de European Aluminium Award.

Made in Holland

In 2009 was de leerindustrie bijna verdwenen richting lagelonenlanden. SECRID heeft deze productie van kleinlederwaren weer teruggebracht naar Nederland. Doordat ze een revolutionair ander product en productieproces hebben ontwikkeld, worden portemonnees weer in Nederland geproduceerd. Efficiënter en schoner dan ooit tevoren, op een schaal die in Nederland niet eerder heeft plaatsgevonden.

Nauwe samenwerking met 50 toeleveranciers is essentieel: van het naaiatelier in Vlaardingen tot de sociale werkplaats in Leiden. Geproduceerd met passie, onder goede omstandigheden en met aandacht voor het milieu. Inmiddels heeft de kleine wallet meer dan tweehonderd banen gecreëerd.